Guro Sibeko

Guro Sibeko er født inn i anti-apartheidkampen og har vært aktivist hele livet. Hun er utdannet lektor og skoleleder og har skrevet en lang rekke bøker, blant annet om rasisme og antirasisme. Hun har bred skuespillererfaring og er en av Norges fremste SLAM!poeter.

Sibeko har livslang erfaring med å skape reell forandring i samfunnet vårt. Hun har vært med på å endre både holdninger, språk, forskrifter og lover, å redde liv og gi et stort antall barn og voksne i Norge skolegang.

Samtidig har hun lang erfaring fra skolen, hun har spilt film og teater, skrevet romaner og barnebøker, og hun er en av de fremste utøverne av SLAM!poesi. Siden hun utga boka Rasismens poetikk i 2019 har hun holdt hundrevis av SLAM!foredrag om norsk rasisme.

I 2022 kom boka «Alle blir fri», en bok om strategier for antirasistisk arbeid. Nå deler Sibeko kunnskap og erfaring som kan hjelpe dere å skape et antirasistisk arbeidsmiljø og å virke antirasistisk i verden. Hun formidler med mye humor, stort alvor og innslag av rasende poesi.

En svært dyktig formidler som engasjerer og provoserer!