Captain Frodo og Jay Gilligan

Captain Frodo og Jay Gilligan er to av verdens fremste eksponenter av nysirkus og underholdnings kunst. Begge er prisbelønnende og kritikerroste artister som begynte sitt samarbeid i Las Vegas og New York, kommer til Vise og Lyrikk Festivalen!

Hva skjer når Nysirkus og god gammeldags Tivoli Moro danser tett i tett med viser og Lyrikk?

Kan man uttrykke poesi uten ord?

Kan man synge viser mens man sluker sverd?

Det er dette Showmannen Captain Frodo og sjonglerings kunstneren/professor i sjonglering på sirkusskole i Stockholm utforsker. Resultatene blir spektakulære og sære, overveldende og underfundig vakre.

Litt om artistene:

Captain Frodo (Norge) og Jay Gilligan (USA) har begge utmerket seg som unike og høyst orginale artister som dytter grensene på sirkuskunst og underholdning. Captain Frodo var bla front figur i 12 år på Cabaret sensasjonen La Soiree. Et show som tok verden med storm fra Paris og New York til Sydney og London hvor de vant den prestisje tunge Olivier Awrden – TO Ganger.

Olivier Awards er anerkjent internasjonalt som den høyeste utmerkelsen i britisk teater.

Jay Gilligan er en av verdens aller beste sjonglører! Ikke bare på det teknisk imponerende men også som en kunstner som samarbeider med kunstgallerier og klassiske musikere. Jhar arbeidet med de fleste av verdens største og mest anerkjente nysirkus som Cirque de Soileil, Circus Cirkör, og Les 7 doigts de la main.

Captain Frodo og Jay Gilligan begynte sitt kunstneriske samarbeid da de arbeidet i samme sirkus kompani (Spiegelworld) i Las Vegas. Der skapte de forestillingen REFLEX med Frodo som regisør og Jay som artist. REFLEX spillte sin første sesong i Brooklyn, New York City i februar.

Dette blir første gang denne verdenskjente duoen opptrer sammen i Norge.