Tom Roger Aadland

1. juni 2024 19:00

Kr. 500,- inkl.avg.

Rockepoeten Tom Roger Aadland er en av de mest kritikerroste artistene og låtskriverne i landet de siste årene. Hans nye album «Skyer» har høstet strålende anmeldelser. «Tom Roger Aadland er en norsk musikalsk skatt som burde vært allemannseie», skriver hi-fi-magasinet Stereo+. The Wilhelmsen kaller albumet «levende, ærlig, vakkert, sterkt og personlig», og gir terningkast seks. Øyvind Rønning, musikkanmelder for Dagbladet, betegner utgivelsen som «bunnsolid», og mener det er «et album som nok kommer til å være med på mange lister når årets beste norske album skal kåres». 

Som låtskriver særmerkes Tom Roger Aadland av en egen evne til å skrive tekster som griper, koblet med sterke melodier. En rekke av sangene hans har blitt radiofavoritter, og mange kjenner nok igjen låter som «Alle dei i ei», «Like til mi dør» og «Min beste ven på ein dårleg dag». Han er også kjent som tekstforfatter for bl.a. Hellbillies («20 år på vegen»), Vamp og Marion Ravn.

Dylan-gjendiktningene hans har truffet mange, og da den nye biskopen i Stavanger ble vigslet, var Dylan tolket av Aadland hennes musikalske ønske, og H.M. Kongen blant tilhørerne. Han var også blant de utvalgte artistene i en NRK-sendt TV-konsert da Bob Dylan fylte åtti. Det Norske Teatrets suksessforestilling «Vikla inn i blått», med Aadlands Dylan-gjendiktninger, gikk på hovedscenen i tre år. 

Tom Roger Aadland er fremdeles på veien – og fremdeles på vei. Han er kjent som en energisk utøver med en spesiell evne til å formidle innholdet i en låt, og har rykte på seg for alltid å levere varene på scenen. Lanseringsturnéen for «Skyer» besøkte førti spillesteder over hele landet, med turnéavslutning på Rockefeller. I år feirer Tom Roger Aadland tjue år som artist, og drar på turné med et rikt og sterkt låtmateriale i gitarkofferten.