Martin Svedman
Martin Svedman
Kjøp billett

Martin Svedman

1. juni 2024 19:00

Kr. 500,- inkl.avg.

Martin Svedman er fra Oslo. Han er siviløkonom fra HEC Paris og har studert ved Forfatterstudiet i Tromsø. Svedman har jobbet som finansanalytiker i Paris, og som konsulent i London og Oslo. I 2020 ble han tildelt Saabye-stipendet for sin debut, diktsamlingen Når jeg drikker.

«Resultatet er helstøpt. Det går lang tid mellom hver gang det utgis en diktdebut av dette kaliberet på norsk», mente f.eks. Dagbladet.

Morgenbladet skrev «dunstar av sprit» og Dag og Tid syntes Martin Svedman skrev «enkelt, rått og effektivt om å vere avhengig av alkohol».

Diktsamlingen Finans av Martin Svedman, som tidligere har utgitt samlingen Når jeg drikker, er en poetisk rapport fra det norske næringslivet og gir samtidig et poetisk uttrykk til et økonomisk alvor som er en del av vår samtid. Det er dårlige tider: Ingen klatrer lenger på noen karrierestige, hverdagen består av sluttpakker, nedskjæringer og satsninger som legges på is. Diktsamlingen følger en navnløs ansatt i konsulentbransjen. Han begynner i det små, men jobber hardt og blir mer og mer fakturerbar. Han blomstrer mens han stiger i gradene og vil gjøre alt for sine kunder. Men hva skjer når en middelmådig bedrift begynner å blø? Da sitter de ansatte igjen med svært lite.