Hasse Farmen

Hasse Farmen, Foto: Agnete Brun

«…Vi er ikke bortskjemte med såkalte kult-artister her til lands, men noen finnes det da, (…) som Hasse Farmen.»

Ando Woltmann i Morgenbladet

På slippdagen 12. april 2019 ble Hasse Farmens nye album Minnefelt anmeldt til karakter 5 over helsider i både Aftenposten og Dagsavisen. Klassekampen fulgte opp med nok en positiv anmeldelse.

Hasse Farmens forrige utgivelse – Livet du redder kan være ditt eget – var en av 2016’s mest kritikerroste. Albumet figurerte på flere musikalske oppsummeringer av 2016, og var ett av årets ti beste norske plater, ifølge Aftenposten. Albumet fikk solide anmeldelser i Dagsavisen, Klassekampen og P1.

Hasse Farmens musikk er genreoverskridende. Kammerrock, slowcore og rock noir har vært nevnt. Kanskje Dagsavisen har kommet nærmest i beskrivelsen av Farmens univers: «Hasse Farmen høres ikke ut som noen andre».

Musikerne han turnérte med i kjølvannet av forrige utgivelse, er også de som spiller på det nye albumet og på deler av denne turneen. Bassist Fredrik Luhr Dietrichson (Moskus, Skadedyr), trommeslager Jan Martin Gismervik (Torg, Monkey Plot), keyboardister Jan K. Hovland (Bendik, Karokh) og Jonas Cambien (Jonas Cambien Trio, Majãz), gitarister Trond Kallevåg Hansen og Christian Winther (Listen to Girl, Winther/Reinertsen/Lauvdal).

Men denne kvelden på Høvleriet spiller Hasse Farmen solo, og framfører sangene som ikke høres ut som noen andres sanger.