Hasse Farmen, Foto: Agnete Brun

Hasse Farmen

«…Vi er ikke bortskjemte med såkalte kult-artister her til lands, men noen finnes det da, (…) som Hasse Farmen.»

Ando Woltmann i Morgenbladet

Låtskriver og musiker Hasse Farmen er blitt sammenlignet med Thåström, Dylan, Jan Erik Vold («Dette er en mann med karakter. Det er tyngde over det han gjør, ingen underholdning.» – J.E. Vold)

Men Dagsavisen har kanskje kommet nærmest i beskrivelsen av Farmens univers: «Hasse Farmen høres ikke ut som noen andre».

For Farmen er genregrenser til for å krysses, og den eneste regelen at det ikke er noen regler.

På slippdagen 12. april 2019 ble Hasse Farmens siste album Minnefelt anmeldt til karakter 5 over helsider i både Aftenposten og Dagsavisen. Klassekampen fulgte opp med nok en positiv anmeldelse. Hasse Farmens forrige utgivelse – Livet du redder kan være ditt eget – var en av 2016’s mest kritikerroste. Albumet figurerte på flere musikalske oppsummeringer av 2016, og var ett av årets ti beste norske plater, ifølge Aftenposten.

Musikerne han turnérte med i kjølvannet av forrige utgivelse, er også de som spiller på det seneste albumet (Fredrik Luhr Dietrichson- Moskus, Skadedyr, Jan Martin Gismervik -Torg, Monkey Plot, Jan K. Hovland – Bendik, Karokh). Når han kommer til Vise- og Lyrikkfestivalen blir det imidlertid mer intimt; kun akkompagnert av sin gitar, tangenter og litt programmering fra Jan K. Hovland.